Better In Time

There was an error in this gadget

Followers

Sunday, February 7, 2010

**mcm2 ragam la maNusia nI**

*pikir.. pelik le.. knape? pelik agi..*
Arini tiba2 aku macam terpikir.. Knape jadi camni?? Bukannye aku bunuh org pun.. Tapi macam haram j je aku rase.. Aku tak mharapkan org melayan aku dengan baik pun.. Tapi cukup sekadar berperikemanusiaan spt ape yg aku dah buat tuk org lain.. Susah sangat ke camtu eh?? *aku binggung agi* Letih weh kalu camni je selalu.. Memang la tak lama tapi aku dah cukup letih.. Enough la.. Aku dh cukup terima stres dan keletihan.. udah2 le tu.. Kita dah sgt besar tuk pikirkan sume tuh.. Udah le.. Kang ko jugek yg letih dan stres.. Dah la ko xleh stres.. Kalu ko stres kang rmai plak org yg susah sebab ko.. Karang kang ckp cm xde pegangan plak.. Ujian dan dugaan tuh Allah yg beri.. Trime la ngn ati tbuka walaupun perit.. Udah2 le.. *aku bukan nak tunjuk baik ye di sini tapi aku just nk nasihat.. Nobody is perfect.. Kalau ade tuh Nabi2 dan Rasul jek..*



Sori la yek bloggers2 sekalian.. Ni entry aku benggang.. Sori kalau korang pun terkena tempias benggang aku.. Huhu.. cukup la sekadar di sini coretanku.. XOXO

2 comments:

azEEra said...

ira

sumtimes in life we need 2 b a bit bit*hy tau. Not 2 b proud of, but 2 make dis kind of pple realized dat we hav feelings also. n We hav mouth 2 strike back of cos. i knw ur not up to dat evil (not like me jahat mulut!), but u hav 2 tried. Coz seems like, everywhere u been urself into, there must b frens of urs who did sumthing bad 2 u. n i simply cannot accept dat happened 2 my deary u!!! If u think they r juz bad 4 u, juz emancipate them (wat d heck). Senang. No more tears baby.

ur very nice people gal.
they juz dun deserved u.
Dats it!

Luv u!!!!

aiSya iRa said...

c.a thanx for d advice dear...
seems like i have to act like dat now which i'm trying to be now...
nak jadi sumbody yg hard core punye..
mpuyai ati yg keras...
and it seems like it works la...
for the 1st time sgt susah maybe my bestfrens dunnot around my circle now...
but kalau nak tunggu ira blh fit ngn environment sebegini dan meyakitkan ati sendiri dgn lebih parah make me think twice...
dats y now i'm trying to keraskan ati...
now ira rase i should leave d 'thing' trus...
padam kan saje...
as if i donot know n met it...
sumtime be a lone ranger is more happier here...
we can do anything dat we want plus donot have to think about others rite?
satu agi ira rase i have to follow the flow...
treat others like wat others treat me...
klu baik, then i'll treat them gud..
if not, then i'll treat them like dat oso...
is dat ok c.a??
maybe now i'm lack of sharing things kot...
dat y jadi camni...
hihi...

neway, tqvm c.a...
u're d bestest sis dat i have...
luv u too~~
;)