Better In Time

There was an error in this gadget

Followers

Monday, February 22, 2010

**huTang taGGed**

Recently, aku kena tegged ngan one of my fren, Cik Atirah.. So, here it is..

1:Adakah anda rasa anda HOT?
Hot? Sangat hot.. Tapi last two weeks la.. Nie hot kt org eh.. Bukan hot yg lain.. Hehe.. Sebab ape aku hot? Biar la rahsia.. Hehe.. Yg penting skrang aku da tak hot dah.. Dah cold dah.. hehe..

2:Upload gambar kegemaran anda
Banyak nie gambar kegemaran.. hehe..


3:Cerita pasal gambar
Gambar nie diambil ketika aku menunggu my frenz memanjakan diri.. Hehe..

4:Bila kali terakhir anda makan pizza
Kali terakhir aku makan pizza adalah ari kamis yg lepas.. Nieha, my best buddy blanje.. Thanx nieha.. hehe..

5:Lagu terakhir yang anda dengar
Lagu terakhir yg didengar adalah Jai Ho by Pussycat dolls.. Special ringtone for someone.. Hikhik *gedik jap*

6:Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
Aku kena siapkan assignment!!! Huhu.. Keje banyak tapi sempat berblogging.. Camne tu?

7:Selain nama sendiri anda dipanggil dengan nama apa?
Ecah.. Walaupun nama tuh ade sket sebutannye ngan nama aku, tapi takde orang lain panggil aku ngan nama camtu.. Except kawan2 kat UNIMAS dan Miros.. Miss UNIMAS so much!! Huhu..

8:Tag lagi 6 orang
1. Che Bai
2. Che A
3. Mr Apit
4. Ecah
5. Ida
6. Amira

9:Siapakah orang no 1 pada anda?
1 of my blogger fren.. Kenal die kat blog dan penah sekali jumpa die kat UTHM mase lepak kat kabin Che A dan Kak Ida..

10:kata sesuatu mengenai orang no 5
Aku merinduimu.. Lama tidak berjumpa!!!! uwaaaa

11:no 3 ada hubungan dengan siapa?
Ngan sape?? Tanya die sendiri.. Hehe.. Mr Apit sila balas tagged ini di tempat tuk mengomen yek.. Hikhik..

12:bagaimana pulak dengan orang no 4?
Dia merupakan my little cousin.. Sangat cute orangnye dan baru berumur 15tahun.. Kalau nak ngorat die kena ngorat aku dulu.. hehe..

13:Pesanan kepada orang no 6?
Mira, belajar bersungguh2 yek tuk UPSR.. Pastikan dapat 5A.. Yeah!!

14:Apa kelebihan yang anda nampak pada orang no 2?
Always give me gud advice and a gud listener.. Thanx dear for the advice before.. Hehe..


So, kepada yg telah di tagged, sila jalankan tugas anda.. Hehe..
XOXO

**bas oO bas**


Eloooo.. Bertemu kembali di entry yg baru.. Hikhik.. Actually ade banyak bende aku nak share kat sini.. Tapi akan ku cerita di lain entry yek.. Okes, back to the title.. Last saturday, I on my way to Kajang.. Naik bas.. Bas ape terpaksa dirahsiakan.. *taknak kena saman* Perjalanan aku smooth jek dari Tganu pada pagi itu.. Semua berjalan dengan lancar.. Just jalan yg bas tu lalu jek yg sedikit berbeza.. Tapi still everything ok.. Then setibanya di terminal bas Kuantan, 1 of the driver tanya kitorang yg kat dalam bas tersebut.. Either nak follow dorang or turun kat terminal tu tuk makan, solat dan sebagainya.. Kol1.30 bas tu akan datang amek kitorang balik.. Disebabkan takde sorang pun yg turun mase tu *maybe ade sorang guy yg turun* so aku pun tak turun dari bas tersebut.. Bcoz mase tu 1 of my old fren pun ade dalam bas tu dan die tak turun.. So I follow her..

Then bas tersebut bergerak.. Bergerak tanpa para penumpang tau ke mana arah tuju bas tersebut.. Tiba2 bas tu masuk ke kawasan perumahan.. Masa tu aku dah confuse dah.. *bas ni nak gi mana sebenarnye?* Lastly, bas tu berhenti kat satu workshop.. Pakcik bas tersebut pun suh kami sume turun dari bas tersebut krn pomen nak cek bas tuh.. Rupa2nya bas tu rosak.. Tak silap aku die nye brek pecah.. Kat tayar belakang.. Aku mase tu terus sentap.. Tadi kemain laju jek pakcik ni bawak bas.. Gerun aku jap.. Alhamdulillah takde pape.. Then, pomen tu cakap tak sempat siap by 1.30pm.. So, pakcik2 bas tersebut pun berjalan menuju ke kedai makan..


bas yg rosak yg berada di situ..

keje aku semasa menunggu bas siap dibaiki

Me and my fren mase tu tak pikir pape lagi.. Just pikir bas tu akan siap dibaiki tak lama.. Then , the pomen cakap kat kitorang lama lagi and suggest kitorang gi isi perut dulu.. Aku mase tu tak lapo lagi.. Becoz aku dah makan roti mase dalam bas sebelum tu sebab terlalu lapo.. And aku plan nak makan bersama2 Atirah je bila sampai di Kajang nanti.. Pastu me and my frenz nie gi la makan.. Tiba2 sume penumpang tersebut menjadi kwn.. Hehe.. Mase tu aku just pikir the bus akan siap tak lama lagi and aku akan sampai ke kajang tak lebih dari kol8 mlm.. Tunggu punya tunggu, kol3 pakcik bas tu cakap dah bole naik dok dalam bas berehat dan bas ganti akan sampai.. Kitorang pun naik la bas tu ngan perasaan sedikit excited dan lega.. Dalam dok tunggu tu, aku sempat melelapkan mata.. *dan agi tu* mase tu aku dah col Atirah gitau die pasal kerosakkan bas tersebut dan mase tu aku dah buat plan B if aku sampai ke Kajang tu sangat lambat dan mencecah jam 10 dan ke atas.. Atirah suggest aku mintak tolong Fasya, my old fren kt matrix dulu tapi Atirah akan ikut.. Then, settle yg tu.. Aku pun melelapkan mataku....

Aku terjaga dari tido ku itu dan jam menunjukkan kol4 lebih mase tu.. Aku berkata2 la dalam hati *mana bas ganti ni, takkan dah sejam lebih tak sampai agi* Aku pun gi la kat my fren yg dok depan tu.. Tanya kot2 ada perkembangan terbaru.. Actually aku merasa kelaparan dah mase tu.. Bcoz aku tak makan tghari.. My fren pun gi la tanya pakcik bas tu brape lama agi bcoz kami tak solat agi.. Pakcik tu cakap dalam setengah jam agi.. So, kitorang tak jadi gi.. Pas beberapa minit, pomen cakap, ade byyyykkkk bende yg rosak.. Rosaknye bertambah2.. Paling kurang akan siap dalam mase 3jam.. 3jam tu!! Aku dah macam naik gile mendengarnye mase tu.. Kami pun membuat keputusan tuk pegi makan and solat.. Memandangkan aku dah sangat lapo.. Solat, makan.. Dalam jam 7 pakcik bas tu gitau bas dah siap.. Dalam kol7 lebih bergerak dari Kuantan..

Bas bergerak jek, aku takleh tido dah.. Aku ade 1 perasaan yg mengerunkan.. Aku pikir bukan2.. Tuk tidak pikir bukan2, aku terpaksa berangan2.. *silap tu, bukan terpaksa, memang suke berangan2 pun, hehe* Bas tu berhenti kat Gambang seperti yg dijanjikan oleh pakcik bas semasa di terminal Kuantan.. Ingat tak aku cita tadi yg 1 guy turun kat terminal tu? Aku tak tau macam mana guy tu.. Sebab pakcik tu tak patah balik ke terminal and amek die blk..

At last, dalam kol11 lebih, sampai la aku kat Kajang.. Sebelum tu bas tu berhenti somewhere yg aku tak tau katne tuk tukar bas lain.. Kami semua terpaksa naik bas lain coz rupa2nye bas tu tak recover sepenuhnye pun lagi dari kerosakkan yg dialami.. Naseb baik tak jadi pape dalam perjalanan tu.. Alhamdulillah.. Malam tu oleh kerana aku dah sampai lewat, aku ngan Atirah terpaksa bermalam di rumah Cik Fasya..

To Cik Atirah dan Cik Fasya, tqvm guyz sbb sudi amek aku malam tu.. Kalau tak, tak tau la aku camne malam tu.. Hukhuk.. Nanti aku blanje korang tgk wayang yek.. Hehe.. Ni la 1st time aku mengalami perkara sebegini walaupun sebelumni aku dah penah melalui kes bas rosak ni tapi tak penah aku tunggu bas siap baiki camni.. Huhu..

Till then guyz, daaaaaa XOXO..

Monday, February 15, 2010

**hooRayYYYyy**

Melihat drpd aku nye title itu sudah jelas menunjukkan bahawasanya aku sedang bergembira sekarang.. Haha.. Aku berada di umah yg aman lagi damai.. Tenteram tanpa memikirkan pape yg membebankan pikiran.. Cam banyak jek yg membebankan pikiran nye yek.. Hihi.. Kenapa aku aman, damai lagi tenteram? Sebab aku sedang berCUTI!! For a week.. A week cukup bermakna tuk aku merelaxkan pikiran ku ini dan tanak pikirkan pape masalah yg melanda diri ini.. Nak lupekan kejap sebelum menghadapinya lagi pas ini.. Huhu.. Relax2kan badan dan minda.. Tapi ade gak 1 thing yg aku nk hadapi je tiap2 ari tanpa bercuti.. Kalau bercuti yg tu aku rase aku boleh menjadi tidak berape siuman le.. Hihi..


Tapi dalam dok hepi nie actually ade gak bende yg tak brape nak hepi aku lalui pada cuti ini.. Agak byk gak le.. Ade beberapa.. Tapi biarla rasie.. Nak sangat mention kt cni tapi rasie plak yek.. Layan jek jiwa ku ini.. hehe.. Pape pun aku sangat berharap agar kehepian aku ini dapat kekal ke suatu jangka masa yg panjang dan aku harap wish aku come true tak lama agi.. Doakan aku yek kwn2.. Huuu...
Till then, daaaaa XOXO

Sunday, February 7, 2010

**mcm2 ragam la maNusia nI**

*pikir.. pelik le.. knape? pelik agi..*
Arini tiba2 aku macam terpikir.. Knape jadi camni?? Bukannye aku bunuh org pun.. Tapi macam haram j je aku rase.. Aku tak mharapkan org melayan aku dengan baik pun.. Tapi cukup sekadar berperikemanusiaan spt ape yg aku dah buat tuk org lain.. Susah sangat ke camtu eh?? *aku binggung agi* Letih weh kalu camni je selalu.. Memang la tak lama tapi aku dah cukup letih.. Enough la.. Aku dh cukup terima stres dan keletihan.. udah2 le tu.. Kita dah sgt besar tuk pikirkan sume tuh.. Udah le.. Kang ko jugek yg letih dan stres.. Dah la ko xleh stres.. Kalu ko stres kang rmai plak org yg susah sebab ko.. Karang kang ckp cm xde pegangan plak.. Ujian dan dugaan tuh Allah yg beri.. Trime la ngn ati tbuka walaupun perit.. Udah2 le.. *aku bukan nak tunjuk baik ye di sini tapi aku just nk nasihat.. Nobody is perfect.. Kalau ade tuh Nabi2 dan Rasul jek..*



Sori la yek bloggers2 sekalian.. Ni entry aku benggang.. Sori kalau korang pun terkena tempias benggang aku.. Huhu.. cukup la sekadar di sini coretanku.. XOXO

Friday, February 5, 2010

**maKe uP my bloGgy**

Yuuuuhuuuuu.. Bertemu kembali di entry yg baru ku ini.. Actually blog aku sedang under construction tapi anda maseh boleh bersiar-siar di blog sy ini.. Aku sedang menambah make up kepada blog ku ini kerna 1 of my fren said my blog begitu pucat.. Thanx to her.. Hihi..

Aku sekarang ini maseh membuat sedikit kajian tentang blog.. Camne nak tarik perhatian org mbacanya (sbb takde org nak bace blogku ini kot bcoz of aku asek bcerita tentang diriku shj.. some sort of poyo pn ade.. hihi) dan menampakkan blogku meriah sekali.. Hihi..

Now aku telah mengembalikan hobi berblog aku yg telah lama aku tinggalkan.. walaupun aku banyak keje tuk dibuat tapi aku akan teruskan hobiku yg satu ini.. For now aku rase the best therapy for me when I'm stress is blogging~~


Till then frenz.. Daaaaaa... XOXO
(",)V

Monday, February 1, 2010

**apE yG akaN beRlaku 2011**

Elo guyz!! Cam suprise tak aku nye tajuk entry kali ni?? Hikhik.. Actually tak suprise pun.. Aku sedang mengalami virus stress yg amat high level.. That's y la tiba2 terkeluar entry ini.. Ok, lets check it out y I can't wait for 2011..

1. Aku tak saba nak abehkan master ku ini kerana ketensenan terlalu banyak terjadi.. Bukan in study shj but sekeliling jugek.. I have to bertahan tuk beberapa tahun ini.. Without my best frenz, best listener, best buddy dan seangkatan dengannya.. I have to be my own self best buddy now.. Hukhuk.. Sgtttttt sedih!!

2. Aku juge tak saba tuk mendapatkan segulung sijil Sarjana.. Mean, in bln8 2011, insyaallah I will konvo for my master.. Yeay!!

3. Bila aku dah abeh master, I can work out on earning my live with my own money.. Aku sgtttt tak saba nak keja actually.. Nak pegang duit sendiri dan tak perlu menyusah dan menyesakkan org tua ku.. Aku suke soppingggg.. Prob2.. Hihi..

4. And lastly, yg ni aku rase bukan aku jek yg mangimpikannye.. Aku nak kawen jugek cam org lain.. Tapi ni tidak dirancang secara serius lagi.. Just planning with my own self jek.. Tapi tak ade planning agi tuk melangsungkannye bila.. Yesterday, one of my chinese classmates tanya aku, bila nak kawen.. Dan jawapan aku seperti biase.. "30 aribulan februari.. tak pun lepas raya puasa tapi tak tau tahun bila.." Tarikh yg tak tau bila akan wujud.. Hihi..

Itu yg maybe akan berlaku.. Aku sorg insan biase boleh merancang shj.. Yg lain terserah kepadaNya..

Okes le ye kwn2.. Thats all for this entry.. See u all then.. Daaaaa XOXO