Better In Time

There was an error in this gadget

Followers

Wednesday, December 31, 2008

uGly gUrl


use to be that girl dulu, kini, n maybe forever....


aiSya iRa

** cuPcaKe **


kEk caWan..

Ari ni aku nak cite psl cupcake.. Aku ttarik la ngan kcomelan kek2.. Aku nk try wat gak la kek2.. Mn tau blh wat bisnes.. Hak3.. Ade ati.. Hehehe.. Tp mmg best la aku tgk kwn aku wat cupcake tu.. T'uja plak aku tgk.. Hehe..

Sape2 yg tau wat kek cmel neh blh xajo aku wat cmne? Hehehe..


aiSya iRa


** feElinGs **



Wat iS feElinGs?

Sumtime, aku tertanye2 knpe wujudnye feelings neh (klo tyme aku sdh la hehe).. Mcm2 feelings yg kt ade kn, eg; excited, jeles, sedey, hepi dan mcm2 agi.. Aku tpikir gak knape kite ade negative feelings eg; sad, jeles, cemburu (bende sm jek neh ngeh3).. Tp tula kan, kt manusia neh creature yg pling spurna klo nk dbandingkan ngn haiwan, plants dan sebagainya yg xtmasuk dlm kategori manusia.. Tula pbezaan yg pling ketara klo nk bndingkan kt ngn makhluk ALLAH yg len.. Aku tiba2 ttarik ngan bende2 yg bkaitan ngan feelings neh.. Aku slalu gk pikir camne klo 1ari nnt aku da xde feelings lgsg eg; aku da xtau rs sedey, aku da xde prsn kat sume bende.. Tkut gak tu.. Agk seram.. Huhuhu.. Tp skang aku rs cam aku better xde prsn.. No worry, no jeles, no frust.. Better for me now.. HUhuhu :(


Pe plak pndpt korg? Pe pndagan korg ttg bende2 yg bkaitan ngan feelings neh? Hrpnye korg xbagi komen@opinion yg blandaskan feelings sgt.. Hehe..

Pe Pndpt Korg??




aiSya iRa

Tuesday, December 30, 2008

** liPsTik nGan kiTa **


Apa maKnanye sume neh??

Aku pn xtau knpe aku ltak gmbo neh.. Maybe tiba2 aku tpikir knape pmpn kena make up, kena bmake up dan sebagainye.. Klo xnak byk pn sesorg pmpn tu mesti at least d lip gloss.. Mungkin xsume pmpn cmni.. But most of the girl cmni.. Including me.. Hehe..

Ade one of my frenz die gle sgt2 ngan lipstik.. Stiap kali kuar mesti die akn bli pling kureng 1lipstik.. And yg pling aku suke, die mix kaler2 lipstik die tyme die pkai and nmpk cntek.. Aku xdpt tgkp cmne die mix the kaler even die dh byk kali ajar aku (lembab sket, hak3).. Die bkn mix 2lipstik jek tau.. Die mix byk2 kaler.. Kdg2 5 kaler skali.. And hasilnye best, cntek.. hehe..

So, conclusionnye pmpn ngan make up xdapat dipisahkan.. Btol ke x, tserah pd anda.. hehe..


aiSya iRa

** taMAn tamAdUn ISLAM **

a vIsit tO TTI

Klo korang free and dtg ke Kuala Terengganu, feel free 2visit TTI (stand 4 TAMAN TAMADUN ISLAM aka dkt MASJID KRISTAL).. TTI nie ala2 Cultural Village kat Kuching, Sarawak.. Die pamerkan monumen masjid2 kt sluruh dunia.. Tp just model jek.. Xleh msk dlm monumen tu.. Yg blh msk just kubah yg di wat utk batu yg tgantung..

Kat bawah neh d aku ltk pic monumen2 yg smpat aku amek gmbonye..


*kat monumen masjid jamek..

*kat monumen masjid Indonesia..

*monumen masjid kat Brunei..

*monumen kubah batu tgantung kat Pakistan

*monumen masjid di Syria..

.... dan byk agi.. Da xlarat eden nak upload.. Hehehe.. Hrp korang dpt info serba sket ttg TTI neh..


aiSya iRa

** happy time **



TWO ENJOYABLE WEEKS IN BP..

Pada tanggal 16 Nov 2008, aku berangkat dr Kuching ke JB.. Ari tu kononnye aku ngan my roommate nk mkn on air (hak3 on air tu ;)) tp malangnye hajat ktorg xkesampaian bcoz mkanan da abeh.. hukhuk.. agk kcewa la.. But bl da smpi jek kt Senai epot, kgembiraanku xdapat di tahan2 agi.. Dlm kpala dok igt nk smpi BP jek.. (maybe sum of my fren noe y.. hak3..) Dlm 3jam pjlnan (tambah ngan benti mkn n solat), aku pn smpi dpn ito n akak ku syg dpt amek aku.. hehe.. Sukenye aku bl da smpi.. Xdapat digambarkan ngan kate2.. hak3..

Ni antara gambar2 ktorg mase aku di BP..

*kat BP Mall (jeans yg aku nk xde saiz hukhuk) -taken by ABG APIT


*pas isi perut kat umah kwn k'ida n c.a.. -taken by ABG APIT


*antoo Fighter -taken by C.A

aiSya iRa


Monday, December 29, 2008

** nEw entRY **




WELCOME TO MY BLOG...

Actually i just want to try to hav my own blog.. Da tbesa sgt tgk blog org len, tu yg nak try gak2.. Di samping aku xde nk wat pe kn, at least i hav sunting to do (dr dok mrlanggok dpn tibi hak3).. 1st of all thanx to c. a sbb die yg mdorong aku create my own blog neh.. Saje nak try test camne rs ade blog sdiri.. hak3...

Ok la, aku benti kat cni jek.. Nnt klo ade cite mnarik, aku cite kt blog neh.. kat kwn2 ku, komen sila la komen ye.. kritikan anda amat dialu2kan... =)


aiSya iRa