Better In Time

There was an error in this gadget

Followers

Sunday, April 11, 2010

**tHe saMe tHing**

Aloo guyz!! Uit silap.. Salam.. *tlebih suda hik* Tiba2 je kan aku cam rajen nak update blog aku nie kan.. Mesti kwn2 yg mengikuti blog aku nie pelik *ade ke org follow? hehe*.. Actually aku kalau stress baru akan update blog.. sebab ape? sebab ngan blogging nie kadang2 dapat ilangkan stress tersebut.. stress ngan ape, tak perlu aku state terang2 kat sini.. *nanti kang ade yg trase haha*

Okes, actually aku cam terpikir la kan, sedih, gembira, stress, dan semua perasaan yg ade la kan sebenarnye mengikut diri ita sendiri kan.. kalau kita memilih tuk hepi, maka jadi la begini....

walaupun ape yg jadi kita akan hadapi ngan senyuman..

tapi kalau sebaliknye, kita memilih tuk jadi camni.....


maka kita akan terima semua bende ngan sedih..

kalau kita memilih tuk camni....


maka, buat la apa pun, kita akan tetap stress walaupun sesuatu bende itu boleh melepaskan stress..

JADI APA YG TERBAIK SEBENARNYA TERIMA LA SEGALANYA DENGAN..
jangan jadi cmni dah la yek..

(gambar2 adalah ehsan dr en Google)

p/s:: pilihlah mana yg anda mau.. semua tu akan mpengaruhi hidup anda sdiri.. so, pikir2kan dan selamat beramal..

**taK sangGop taPi tPaksa**

............................
............................
............................
*silent silent silent*

tanpa suara, terus diam seribu bahasa..
salah siapa??
salah aku??
salah 'kamu'??
salah 'dia'??
atau adakah salah semua??

semakin hari semakin keliru dibuatnya..
apakah, bagaimanakah, mengapakah??
semua persoalan bermain-main di fikiran..
bila otak ini berlogika, persoalan akan timbul..
kenapakah begini??
apakah yang terjadi??
tapi...

ade aku kesah??
lantak ko le nak tunggang terbalik pun..
tak kuasa aku nak fikir pasal orang yang tak pernah nak fikir pasal aku..
aku tak kuasa gak nak layan flow ko yang entah apa-apa tuh..
baek aku layan shin chan, tak saket sangat jiwa aku..

p/s:: sori entry kali nie cam nak melepaskan tensen.. aku dah tak larat nak layan ape org wt kat aku dah.. letih aku..

Tuesday, April 6, 2010

**nAk miNtak toLong!!**

Ai guyz!! Suda lame tidak mengupdatekan blog ini.. Actually i menerbitkan entry ini adalah untuk meminta nasihat daripada kwn2 sekalian.. Boleh tak kwn2 tlg senaraikan pro and cons dok umah sewa atau dok hostel u?? mana yg lebih baik yek??

segala pendapat anda i dahului dgn ucapan time kaseh.. hehehe..