Better In Time

There was an error in this gadget

Followers

Wednesday, January 27, 2010

**meNgimbaU kenanGan laLu**



Elo guyz!! Btemu kembali di belog ku ini.. Hikhik.. Cam sedikit gediks yek pada entry kali nie.. Hikhik.. Actually saje jek aku mengeluarkan entry kali nie.. Takde tujuan yg specific.. Aku rase aku nye belog ini sedikit pucat la kerna tiada gambar2.. Dah agak byk entry yg berunsurkan text semata.. Oleh itu, aku nk share sedikit gambar2ku di sini.. Gambar2 nie seriusly ade yg tak penah aku tengok pn.. Ia di upload oleh sepupu ku.. Credit to Ajuki.. Hikhik.. Gediks agi..







ok la.. takat tuh jek gambar2 yg aku nak share.. Hikhik.. Harap korang tak boring le menatap gambar2 lame ku ini.. Mase aku maseh tak bertudong.. Hikhik - knape la gediks sgt neh..
orait guyz!! c ya later!! daaaaaa
XOXO

Sunday, January 24, 2010

**keJe bYk lew**

"Aisya, can we meet before cognitive development class for our interaction paper work?"- Kuan.. "Okes.. I want to ask u oso about this actually, we have to finish it earlier, bcoz we got more works to do" - me.. "orait, c u at 2 on manday" - Kuan

Itula antara dialog aku ngan partner aku tuk interaction class.. Class yg paling aku takut.. Huhu.. Tapi takpe, its a challenge for me.. Chayok2!! Semester nie aku telah mengambil 4 subjek.. Terpaksa amek 4 subjek sebab pertambahan jam kedit tuk lepas master.. From 36 hours to 40 hours.. Tambah RM600 tu tuk yuran.. Huhu..

Minggu sebelum cuti mid sem + raya cina aku ade 2 presentation dan 1 assignment nak kena submit.. The week before, 4Feb aku ade test.. Statistics test.. Hadoi.. Aku sgt risau krn aku belum ada mase tuk membuat latihan.. Byk math prob dalam subjek tersebut.. I have to do my best.. Aja2 fighting!!

Cuti mid sem dah dekat and aku nak mntk maap byk2 kt Kak Ida bcoz aku takdpt menghadirkan diri ke majlis perkahwinannya.. Huhu.. Tapi takpe, nnt kt bole lepak agi insyaallah.. To Che A, sori Ira takdpt join 2nd reunion kt Penang nnt.. Ira wakilkan Mr Apit yek.. Hehe..

Till then guyz, c ya later.. Huhu.. Daaaa
XOXO

Thursday, January 21, 2010

**liP laP liP laP**

Ai guyz!! Setelah bbrp ari sy meninggalkan belog ini akhirnya saya kembali agi.. 1st of all saya nak sampaikan kat sini saya sangat touching baca belog yg mempunyai pemilik bernama Nisa hang tuah.. Saya sangat touching dengan setiap entry anda.. Miss Nisa, kalau awak baca entry ini sila respon yek.. Tq.. Hihi..

2 arini di hostel ku ini telah mengalami lip lap lip lap selama lebih kurang 1 ari lebih.. Semalam (20Jan), bermula la kisah lip lap lip lap tersebut.. Lip lap lip lap yg dimaksudkan ialah ketiadaan letrik.. Semalam the whole morning tak ade letrik.. Can't u imagine.. Aku ingat seluruh blok ni tak de letrik, rupa2nya aras 5 SHJ yg takde eletrik.. Sadis sunggoh.. Dah la diletakkan di puncak pastu eletrik plak skali ade skali takde.. Arini agi sadis.. Around 11am letrik takde sampai la pakcik kat ofis tuh datang baiki (mase tu aku dah takde kat bilik, aku ade klas kol3, tinggal rumate ku seorang shj), skali ade, skali takde.. Then, aku bertukar ganti dengan rumate ku yg mana aku balik bilik kol6 then die pegi klas kol6.. Tinggal la aku sorang2, makan dlm gelap bcoz aku tak lunch agi.. Kire lunch aku skali ngan dinner la.. Kunun2.. Pas makan, tunggu maghrib then melepak atas katil (bcoz takleh nak buat keje, takde letrik).. Tengah2 lepak dlm gelap seorang diri, tiba2 lap lampu nyala.. Syukur gle aku mase tuh.. Trus meluru membuka lappy dan siapkan keje.. Suddenly, lap padam balik.. Tak silap aku kejadian tersebut berlaku sebanyak 4-5kali pada malam ni.. Huk.. Tensi sgt2.. Ssh la takde letrik nie.. Keje tak dpt siap, and for ur info mase die mula2 padam di siang ari tadi aku tengah buat assignment.. Tak sempat SAVE.. Hukhuk.. Dugaan tuk mencapai suatu kejayaan.. Takpe2.. Beertahan.. Then, mlm ni baru ok.. Baru letrik ade pada mase yg lama.. Tapi aku takut nak berharap die akan padam skali agi.. Aku taknak menyangka panas sampai ke petang, tetapi satgi ujan di pagi ari (aku kasi tkar sket yek, taknak dikatekan aku meng'copy' ayat org lain, hee)

Aku rase takat nie jelah aku bercerita dlm entry kali nie.. Sori, aku sangat tak pandai bercerita secara bertulis nie.. No idea.. Kalau bercakap boleh la serahkan kepadaku.. Bcoz aku sgt ske bercakap sampai lebam.. Hik.. Ok la, see u in my next entry.. Till then, daaaa...

XOXO

Sunday, January 17, 2010

**enToh le, peLik pun ade**

Ai guyz!! Salamz.. Bertemu kembali tuk arini.. Huk.. Knape toh aku merasakan kepelikan telah berlaku.. Kat diri aku kot.. Maybe.. Actually melibatkan org lain.. Tapi maybe berpunca dari aku jugek kot.. Huhu..

Actually aku nak share sumting kt sini.. Aku penah tulis entry pasal 1 buku yg mana die cakap pasal relationship men and women.. Aku telah menjumpai buku tersebut.. Tapi yg ni buku kedua dari penulis yg sama dan susulan dari buku Men from Mars, Women from Venus.. Aku akan baca dulu buku tu pastu aku akan review kat sini.. Sangat sesuai tuk org yg nak kawen or in love relationship.. Aku dah baca sket.. Die bagi contoh yg sangat common yg aku pun tak penah pikir walaupun ia selalu le berlaku dlm idop ku ini.. Huu..

Kat sini aku nak cita sket la pasal pe yg aku buat on my weekend.. Yesterday, aku berjalan2 dgn Kak Ida.. Saja menghabiskan duit dan masa.. Hihi.. Setelah aku mengurungkan diriku selama 1 ari di bilik (actually 1 ari setengah bcoz on Friday aku kuor ngan my fren tgk wyg, on d dot punye planning, hik), semalam aku kuorkan diriku ini sampai malam.. Hehe.. After window soping (kena ikot window jek bcoz aku dah menghabiskan terlalu banyak duit), melepak melepuk jap kat umah Kak Ida.. Then at 8pm baru aku sampai bilik.. Puas nye rasa apabila dapat melepak melepuk seperti tiada keja (in fact keja menimbun huk)..

Itu saja tuk kali ini yek.. Dah tak ade bende yg menarik tuk aku citakan agi.. Huk.. Tapi skrang aku sangat berharap aku dapat pegi Penang on this Chinese New Year.. Huhu.. Ok guyz, till then.. Daaaaa.. XOXO


Saturday, January 16, 2010

**tulun.. tulun!!**

Guyz, aku nak tanye nie.. Kot2 ade sape2 yg tau.. Knape aku tak dapat edit aku nye layout?? Aku nak ubah html die tak dapat la.. Knape eh??

Help me!!!!


**raJin ke busan?**

Elo babe!! Tetiba rase cam rajin plak nak buat entry baru.. Hihi.. Sbb rajin ke sbb busan?? Entoh le labu.. Aku pun tak tau.. Hehe.. Kejap2 buka fb.. Kejap2 buka fishville.. Kejap2 tgk movie.. Mana satu aku nak buat pun tak tau la.. Sindrom busan aku dtg neh.. Tu yg jadi camni.. Cian kan kat aku?? Huhu.. Neway, aku just want to share sumting here.. Aku still dunno wat am I thinking right now.. Susah nye ku rasa.. Ape toh tjadi kat otak aku neh.. Ke sbb smlm aku tlalu banyak gelak semasa menonton Old Dogs eh?? Toh le.. Agi dok pikir agi aku tak tau aku pikir ape.. So baik aku teruskan pejuangan mencari dan memahami ape yg aku kena present agi 2 minggu.. Oh no!! 2 minggu je agi?? Satu pun aku tak siap agi nie.. Huhu..

Oleh itu, aku behenti di sini jelah penaipan aku tuk entry nie.. Macam besa jumpa di entry yg berikutnya.. Salamz daaa..
XOXO

**nEw entRy afTer a loOOOnG timE..**

Ai guyz!! Sori sebab kena bertukar ke blogspot kembali.. Bak kata atirah, blogspot lebih user friendly.. Hak~

Actually i got nothing to type here.. Tak ade story yg menarik.. Huhu.. For today aku terpaksa berkurung di dalam bilikku ini (yg agak mbosankan huk) bcoz of spending lots of money minggu lepas (konon dok kt bilik tak abeh duit la hik).. Tapi esok mungkin aku akan mengeluarkan diriku dari bilik ini seterusnya dari UPM tuk melepaskan tekanan kerana berada di dalam bilik for almost 1 day and half (bcoz smlm aku dok kt bilik tak buat pe gak cam arini tapi petangnye aku beronggeng bersama2 miss atirah.. nonton Old Dogs.. hiii)

And sumting I want to share, aku tak dapat pegi Penang tuk wedding Kak Ida.. Uwaaaa.. Aku dah lama merancang nak pegi sane.. Tapi tidak berkesempatan pulak.. Aku hanya mampu merancang, Tuhan menentukan.. Uuwaaaa.. Sedihnye!! Tapi takpe, I'll try to spend more time with Kak Ida before her wedding.. (Kak Ida, tunggu sy datang melepakkan diri di umah anda yek ;p) hihi..

That's all for now.. Tak tau nak type ape daa.. Till then dear frenz!! (toh2 takde pun yg sudi membaca blog ku ini, tapi takpe, syok sendiri di blog sendiri tak salah kot.. Hak~~)
Daaaa XOXO